2009-04-08 15:28:18• hírek • Parajdi Andrea

Nemzetközi romanap

Ötödik alkalommal szerveztek ünnepséget a Szatmár Megyei Roma Párt képviselői, a Nemzetközi Romanap alkalmából. Idén azonban az esti mulatós bál elmarad.

A Cigány-világszövetség első kongresszusán, 1971-ben nyilvánították nemzetközi romanappá április 8-át, a világ 22 országából érkező roma képviselők. Azóta ezen a napon világszerte ünnepelnek a különböző országokban élő roma közösségek, hogy felhívják környezetük figyelmét közös értékeikre és aktuális problémáikra.

Horváth Ignácztól, a Szatmár Megyei Roma Párt elnökétől megtudtuk szerda délelőtt székhelyükön egy gyűlést szerveztek, ahol egy történelmi áttekintőt tartottak a világnap indulásáról, s az akkor kitűzött céljairól. Ezt követően pedig a Fekete Rózsák és a Paradis Trio zenekarok szolgáltatták a legjobb mulatós zenéket a roma párt képviselői számára.

Horváth Ignácz mint mondja ötödik éve szerveznek programokat a romanap alkalmából, azonban a korábbi ünneplések során igazi roma mulatós bált is tartottak, ez most azonban elmaradt. - Ebben az évben nem kaptunk támogatást a nemzetközi romanap megünneplésére, így csupán egy szerényebb eseménnyel készültünk - tájékoztatott a Roma Párt elnöke.

Ötödik alkalommal szerveztek ünnepséget a Szatmár Megyei Roma Párt képviselői, a Nemzetközi Romanap alkalmából

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: